Honlapunk cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztatónk itt érhető el.
  Lélekébresztő Lélekébresztő  
Elérhetőségem
Repkó Andrea
+36(70)202-4722
repko.andrea@gmail.com

Szépnekszülettél.hu
Ugrás a kozmetikai lapraEdward Bach élete

Edward Bach 1886. szeptember 24-én született a Birmingham melletti Moseleyben. Orvostudományi tanulmányait húsz évesen kezdte. Ezután egy londoni kórházban helyezkedett el baleseti sebészként, majd a bakteriológiai és immunológiai osztályon asszisztensként dolgozott.

1917 júliusában szervezete összeomlott. Rosszindulatú tumort távolítottak el a lépébõl. Saját kijelentései alapján következtethetünk arra, hogy ekkor már hosszabb ideje boldogtalanul, nehézségek közepette élt, és késõbb betegségét is e mélyen benne dolgozó erõknek tulajdonította. A mûtét után az orvosok csupán három hónapot adtak neki. E három hónapból tizenkilenc termékeny esztendõ lett.

Gyógyulása után élete fõ hajtóerejévé a .valódi gyógyítás. keresése vált. 1922-tõl 1928-ig a Londoni Homeopátiás Kórházban dolgozott. A megbetegedéseknél fokozott figyelemmel kísérte a pszichikus komponenseket, ami bizonyos lelki személyiségtípusok és az emberi természet reakciómódozatainak intuitív felismeréséhez vezetett.

Orvosi karrierje csúcsán visszavonult, hogy teljesen a különféle személyiségtípusok tanulmányozásának és a specifikusan gyógyító növények felkutatásának szentelje magát. Asszisztensnõjével, Nora Weeks-szel az úgynevezett .tizenkét gyógyító. közül felkutatják és feldolgozzák az elsõ kilenc virágot, majd felfedezi a sorozat három hiányzó gyógyírját is. Bach egyre érzékenyebbé, fogékonyabbá válik, ami további virágok felkutatására ösztönzi. Negatív lelki kedélyállapotokat él át, és ilyenkor talál rá a mindenkor megfelelõ növényre. Az eszencia feldolgozása és bevétele után a beteges szimptómák néhány órán belül eltûnnek. 1936-ban befejezettnek tekintette mûvét, rendszerét lezárta. A teljes rendszer 38 virágot foglal magában.